Dé SmartMove, een nieuwe ontwikkeling van Embedded Fitness

Nieuw bewegingsconcept

Embedded Fitness is de laatste tijd druk bezig geweest met de ontwikkeling van nieuwe bewegingsconcepten. Een daarvan is onze nieuwe SmartMove. In deze blog lees je wat de SmartMove precies inhoudt.

De ontwikkeling

Sport in de openbare ruimte is een belangrijk speerpunt. Hierin is meestal als doel opgenomen het ongeorganiseerd sporten en bewegen te stimuleren. Dit kan onder andere door routes voor lopen, wandelen en fietsen aan te bieden. In dit kader is in samenwerking met drie gemeenten het SmartMove concept ontwikkeld. Voor gemeenten Helmond is een SmartMove concept gestart met als doel de gezondheid stimuleren door middel van innovatie. In gemeente Breda is het doel om een beweegrondje te creëren met de Singel als blinkvanger. Gemeente Venray heeft als speerpunt het terugdringen van inactiviteit van kinderen.

De SmartMove

Je kunt dus al zien dat het SmartMove concept voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Maar wat is het SmartMove concept nou precies? Het SmartMove concept is een parkoers dat omwonenden kunnen lopen, wandelen of rennen en waar ontmoeting met de buurt plaats kan vinden. Het parkoers bestaat uit interactieve paaltjes die op afstand met elkaar kunnen communiceren. Door langs de paaltjes te lopen krijgt de deelnemer feedback via geluid en kleur. Op onderstaande afbeelding zie je hoe de interactieve paaltjes eruitzien.

De SmartMove App

Het SmartMove concept maakt gebruik van een applicatie, die op een Android telefoon te downloaden is (Apple komt eraan). Een gebruiker die een spel of training wil doen middels de bijbehorende app, kan inchecken bij een paaltje en een spel selecteren. In de app kan verzamelde data worden bekeken en afhankelijk van de gameplay verder ingezet. Er zijn vele spelmogelijkheden denkbaar die programmeerbaar en bedienbaar zijn via de app, denk aan puzzels, sprinten, teamoefeningen, x aantal keer de route lopen, etc. Op onderstaande afbeelding zie je hoe de applicatie eruitziet.

De doelstelling

Met de SmartMove willen wij omwonenden in een gemeenten met plezier aan het bewegen krijgen. Hierbij leggen wij niet de focus op één doelgroep, maar proberen wij het zo breed mogelijk te houden. Hierdoor is ons doel om jong en oud een unieke beleving te geven aan het SmartMove concept. Tevens dient de SmartMove route als ontmoetingsplek voor de gemeenten.

Kijk voor meer informatie over de SmartMove op de SmartMove productpagina.

Categorieën
Meer weten?