Embedded Fitness gaat strategische samenwerking aan met Janssen-Fritsen

Helmond, 8 januari 2016 – Vandaag hebben Embedded Fitness en aandeelhouder Achmea Zorgparticipaties BV een participatieovereenkomst getekend met het bedrijf Janssen-Fritsen.

Embedded Fitness is zeer verheugd over de samenwerking. Carla Scholten: ‘Janssen-Fritsen is een gevestigde partij met kennis van de markt en slagkracht, waar wij optimaal van kunnen leren.’ Voor Jacques Janssen van Janssen-Fritsen is de samenwerking een mooie kans om de innovatie in materialen en concepten voor het bewegingsonderwijs te versnellen en te voorzien van input vanuit een nieuwe invalshoek.

Plannen
Embedded Fitness en Janssen-Fritsen gaan de komende tijd het concept van interactieve beweging verder uitwerken. De opkomende digitalisering in het bewegingsonderwijs biedt nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van innovatieve concepten in het onderwijs, waarbij bewegen onderdeel wordt van het leren. E-fitness kan zo bijdragen aan het bevorderen van bewegen onder schooljeugd en het terugdringen van overgewicht. Het E-fit zone concept, waarbij gamen, bewegen en entertainment gecombineerd worden in verschillende beweeggames, is tevens complementair aan onderdelen van de ABEO groep waar Janssen-Fritsen onderdeel van uitmaakt. Er zijn plannen om gezamenlijk locaties in te richten met vernieuwende sportconcepten.

Het stimuleren van sporten en bewegen onder de jeugd is een van de speerpunten van Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar wil de jeugd helpen vitaal te blijven en te worden. De samenwerking tussen Embedded Fitness en Janssen-Fritsen helpt daarbij. Jos Dijkers, directeur Zorgparticipaties bij de verzekeraar: “Het maakt ondermeer mogelijk dat straks basisschoolleerlingen beweeggames spelen in de gymzaal die helemaal passen in de huidige tijd waarbij gaming, beweging en entertainment worden gecombineerd. Sport en beweging maakt kinderen fysiek en mentaal weerbaar en kan een positief effect hebben binnen de schoolomgeving.”

Over Janssen-Fritsen
Janssen-Fritsen ontwikkelt, produceert, levert en onderhoud gymnastiektoestellen voor het bewegingsonderwijs en turnen. De toestellen van Janssen-Fritsen worden jaarlijks verscheept naar meer dan 80 landen verspreid over heel de wereld. De toestellen worden gebruikt voor het geven van een gymles aan een groep kleuters tot de strijd van de finalisten om de olympische medailles in Rio. Al meer dan 50 jaar ontwikkelt het bedrijf in Helmond innovatieve oplossingen voor bewegen in de klas of in de zaal. De samenwerking met Embedded Fitness zal de ontwikkeling in nieuwe technieken en concepten wederom een sterke impuls geven. Website: http://www.janssen-fritsen.nl

Over Achmea Zorgparticipaties BV
Achmea Zorgparticipaties BV (2008) is opgericht om initiatieven en innovaties in de zorg te stimuleren en financieel mogelijk te maken. Ze participeert sinds 2008 in Embedded Fitness. Achmea Zorgparticipaties BV werkt continue aan het verbeteren van de zorg en hebben daarom een belangrijke focus op vernieuwende zorginitiatieven.

Op de foto v.l.n.r.: Jacques Janssen, Willem Bouwman, Carla Scholten, Jos Dijkers

Categorieën
Meer weten?