Embedded Fitness Sportinnovator Award, digigym maakt fit en slim

Minister Schippers reikt awards Sportinnovator uit. 

Ruim 1,3 miljoen naar excellente sportinnovaties

Minister Edith Schippers van VWS heeft vandaag de ideeën, projecten en centra uit de eerste ronde van het ZonMw-programma Sportinnovator bekend gemaakt. Ruim 1,3 miljoen euro is uitgedeeld aan organisaties en bedrijven die excelleren op het gebied van sportinnovatie. Het Topteam Sport heeft in opdracht van minister Edith Schippers in 2015 een strenge selectie gehouden: wie brengt de sportinnovatie in Nederland op een hoger niveau, zorgt voor meer medailles en meer mensen in beweging? Vandaag hebben twaalf centra, vijf projecten en tien ontwikkelaars van ideeën een Sportinnovator award in ontvangst genomen.

In totaal gaat in het programma Sportinnovator 245.000 euro naar tien ideeën, 750.000 euro naar vijf projecten en 325.000 euro naar twaalf centra. Het geld wordt ingezet als cofinanciering. Samen met bedrijven, kennisinstellingen, sportorganisaties en overheden wordt het geld gebruikt om sportinnovaties een impuls te geven. Bij de gehonoreerde ideeën, projecten en centra is de verhouding tussen de Sportinnovator subsidie en de cofinanciering ongeveer 1:5.

Embedded Fitness heeft een award gekregen voor haar idee Digigym maakt fit en slim. Het idee is om het Digibord in de klas te gaan gebruiken voor bewegingsleerlessen, denk hierbij aan een trampoline waarop telspellen worden gedaan, een fiets waarmee je door landen en steden fietst en interactieve woordspelletjes. Maar ook, maak je eigen beweeggame, zodat we bewegen en techniek bij elkaar brengen.
Embedded Fitness wil zich samen met Janssen-Fritsen sterk gaan maken voor innovatie in het bewegingsonderwijs. Het komend half jaar zal met behulp van de subsidie de eerste concepten ontwikkeld worden.

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?