Bloctest

Om kinderen voldoende uit te dagen tijdens de sportles en oefeningen te laten doen die aansluiten bij hun beweegniveau is het van belang de beweegvaardigheden van de kinderen te testen. Het Expertise Centre Sport&Talent van de HAN ontwikkelde samen met Embedded Fitness en BOSAN een BLOC-beweegtest. Een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd testmodel om volgens de nieuwste inzichten motorische vaardigheden van kinderen te meten, te monitoren en te vergelijken. Een database van meer dan 20.000 testen geeft een betrouwbare validatie.

✓ Licht & duurzaam
✓ Praktisch in gebruik
✓ Multifunctioneel
✓ Makkelijk te vervoeren
✓ Wetenschappelijk onderbouwd
✓ Uitbreiding voor spelletjes in gymles

Uitgelicht: Bloctest

Specificaties:

Zijwaarts op en neer springen:
Een evenwichtsmatje van 100 x 60 cm (lxb), bovenzijde bisonyl, onderzijde antislip. In de lengte voorzien van een topflex-balkje van 60 x 3 x 3 cm (lxbxh).
Zijwaarts verplaatsen:
Twee vierkante staptegels uitgevoerd in bisonyl met een compripol vulling, formaat 25 x 25 x 4 cm (lxbxh). De onderzijde is voorzien van antislip.
Achterwaarts balanceren:
Drie, uit drie gelijke delen bestaande, demontabele aluminium evenwichtsbalken, met een totale lengte van 300 cm, voorzien van rubber voetjes en een kunststof toplaag. Het evenwichtsbalksysteem is uitgevoerd in drie maten: 30 x 79 mm (bxh inclusief rubber voetje), 45 x 79 mm en 60 x 74 mm.
Oog-hand coördinatie:
Drie tennisballen en een rol afplak tape.

Extra informatie:

De BLOC test (Balans, Locomotor, Object Controle) is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd testmodel, waarmee de motorische vaardigheden van kinderen kunnen worden gemeten. Het BLOC test pakket bestaat uit vier artikelen t.b.v. vier bewegingsoefeningen en een opbergtas.
Het pakket kan uitgebreid worden met twee extra vierkante staptegels tot een tegelpakket dat kan worden gebruikt voor sport- en spelvormen tijdens de gymles (bijvoorbeeld indoor honk- en softbal).

Over de Bloctest

Met de BLOC-test krijg je als vakdocent inzicht in de huidige vaardigheden en de potentie van leerlingen op het gebied van sport en bewegen. De test bestaat uit twee meetinstrumenten:

Vier testen van bewegingsvaardigheden BLOC test pakket
De observatie van gedrag in de beweegcontext

BLOC test pakket
Met de testen voor het meten van fundamentele bewegingsvaardigheden worden vooral de grove motoriek en oog-hand coördinatie gemeten. In tegenstelling tot kracht en uithoudingsvermogen zijn deze fysieke vaardigheden op jonge leeftijd al goed te testen. Het herhaaldelijk uitvoeren van deze testen verhoogt het inzicht in de motorische vaardigheid en de ontwikkeling van een kind, en wordt daarom sterk aangeraden. De test bestaat uit vier onderdelen die in het testpakket zitten:
1. Achterwaarts balanceren over drie verschillende evenwichtsbalken
2. Zijwaarts verplaatsen door middel van het verplaatsen van een plankje en daar vervolgens op staan
3. Zijwaarts heen en weer springen over een balkje en
4. Bal tegen de muur gooien en opvangen met tegenovergestelde hand.

Meten van gedrag in de beweegcontext
De observatie van gedrag in de beweegcontext wordt per leerling ingevuld door de vakdocent. De vragenlijst bestaat uit 18 vragen die ingaan op eigenschappen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de kinderen.
De BLOC-test is onderdeel van het beweegprogramma van de HAN. U kunt een scholing krijgen om ervoor te zorgen dat iedereen de testen op dezelfde manier uitvoert en meer te weten over het centraal stellen van het kind in de sportles.

Voorwaarden en prijzen SmartSkate:

Voorwaarden:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur quis elementum magna, at volutpat lacus. Sed nec eros eget tortor tempor posuere ut et ipsum. Donec sapien felis, rhoncus non placerat eu, vestibulum sed nisl. In porta leo vel porta feugiat. Nulla consequat consequat leo, vitae vestibulum diam vehicula id. Suspendisse ultrices, orci ornare venenatis dapibus, purus magna vestibulum leo, ut condimentum sem ipsum eget ex. Proin tincidunt orci leo, sit amet pretium ipsum tristique a.

Prijzen:

€2000,- per dag

Kopen