Fietsen en springen tijdens de les

Bij Almere City FC is dinsdag het zogenoemde dynamisch leercentrum officieel geopend. Dat is een lokaal waar kinderen les krijgen, terwijl zij aan het bewegen zijn. De leerlingen krijgen spelenderwijs les in onder meer rekenen en taal.

Meubilair is heel anders
Het meubilair in het lokaal is totaal anders. In plaats van normale tafels en stoelen zijn er trampolines, fietsen en tafels die in hoogte verstelbaar zijn. Kinderen kunnen bijvoorbeeld leren rekenen, terwijl zij aan het springen zijn op de trampoline. Ook kunnen zij een taalles volgen, terwijl zij bezig zijn met fietsen.

Voor wie is het bedoeld?
Deze manier van lesgeven is bedoeld voor kinderen die minder zelfvertrouwen hebben of weinig zin hebben om naar school te gaan. In het dynamisch leercentrum krijgen zij twee uur per week extra les gedurende een periode van tien weken. Het is de bedoeling dat de leerlingen daarna stevig in hun schoenen staan en met plezier naar de gewone school gaan.

Kinderen leren sneller
Volgens projectleider René Maertens leren kinderen 15 procent sneller als zij tijdens de les actief zijn. Maertens: “Kinderen moeten niet zitten leren, maar zij moeten in beweging leren”. Deze manier van lesgeven is onderdeel van het project ‘Playing for Success’. Dat is een naschools programma voor kinderen die moeite hebben met de traditionele vorm van onderwijs.

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?