Boost je fitness work-out met deze 5 SmartClips oefeningen

fitness smartclips

De SmartClips zijn ideaal voor een fitnessroutine. Naast het trainen van reactie, coördinatie en balans, is het ook perfect om een training meetbaar te maken. In de bijbehorende app zie je meteen na de oefening alle resultaten. In deze blog delen we 5 oefeningen met SmartClips voor jouw fitness routine. 

Fitness oefening 1: Pull-up

De pull-up is een perfecte oefening om het bovenlichaam en de core te trainen. 

 • Stap 1: Zet de SmartClips klaar. Voor deze oefening heb je twee SmartClips nodig. Plaats één Smartclip aan een rek boven je hoofd. De andere plaats je aan een paal op heuphoogte. 
 • Stap 2: Start de pull-up oefening en ga aan het rek hangen
 • Stap 3: Willekeurig wordt een SmartClip aangezet. Het is de bedoeling om deze SmartClip zo snel mogelijk uit te zetten. De SmartClip aan het rek zet je uit met je hoofd door jezelf op te trekken. De clip aan de paal zet je uit met je voeten

Wil je de oefening uitdagender maken? Plaats de SmartClip aan de paal hoger. 

Fitness oefening 2: Medicine ball

Medicine ball is een effectieve core oefening waarbij je gebruik maakt van een medicine ball. Je houdt een medicine ball tussen je handen en gebruikt deze om de SmartClips uit te zetten. 

 • Stap 1: Zet de SmartClips klaar. Voor deze oefening heb je 3 SmartClips nodig. Plaats een SmartClip aan een paal en zet deze voor je neer. Vervolgens ga je op de grond liggen en leg je 2 SmartClips naast je lichaam neer. 
 • Stap 2: Start de medicine ball oefening in de app. Pak de bal vast tussen je handen. Plaats eventueel een matje onder je lichaam. 
 • Stap 3: Willekeurig wordt er een SmartClip aangezet. Het is de bedoeling om deze met de medicine ball uit te zetten.

Wil je de oefening uitdagender maken? Plaats de SmartClips verder van je af. 

Fitness oefening 3: 2 pole 4 clips

Met 2 pole 4 clips train je je gehele lichaam, daarnaast word je reactiesnelheid op de proef gesteld. 

 • Stap 1: Zet de SmartClips klaar. Voor deze oefening heb je 4 SmartClips nodig. Plaats de SmartClips aan twee palen en zet een bank tussen deze palen. 
 • Stap 2: Start via de app de 2 pole 4 clips oefening. Ga op de bank staan.
 • Stap 3: Willekeurig wordt een SmartClip aangezet. Het is de bedoeling om deze SmartClip zo snel mogelijk uit te zetten. Dit doe je door met één been van het bankje te stappen en de clips met je hand uit te swipen. 

Wil je de oefening uitdagender maken? Plaats de onderste SmartClips lager.

Fitness oefening 4: Sit-up

Met sit-ups train je je core op een effectieve manier. Je moet zo snel mogelijk de SmartClips uitzetten.

 • Stap 1: Zet de SmartClips klaar. Voor deze oefening heb je twee SmartClips nodig. Plaats de clips aan twee palen, die je schuin voor je neerzet,
 • Stap 2: Start via de app de sit-up oefening en ga tussen de twee SmartClips op de grond liggen, met je voeten tussen de twee palen. Plaats eventueel een matje onder je lichaam.
 • Stap 3: Willekeurig wordt nu een SmartClip aangezet. Het is de bedoeling om deze zo snel mogelijk uit te zetten, door je core aan te spannen en je voeten niet te bewegen. Je komt met je bovenlichaam omhoog en tikt met je linkerhand de rechter SmartClip uit en met je rechterhand de linker. 

Voor meer uitdaging plaats je de SmartClips verder van je af. Hierdoor moet je meer moeite doen om deze uit te swipen. 

Fitness oefening 5: Squats

De squat is een ideale oefening om je beenspieren en stabiliteit te trainen. Het wordt ook wel de koning der oefeningen genoemd. Wil je meer weten over de effectiviteit van squats? Lees dit artikel van Fitchannel. 

 • Stap 1: Zet de SmartClip klaar door deze onder je lichaam te plaatsen. Voor deze oefening heb je 1 clip nodig. 
 • Stap 2: Start via de app de squats oefening en ga boven de SmartClip staan.
 • Stap 3: De SmartClip wordt willekeurig aangezet. Zak door je benen totdat de clip uitgaat. Druk jezelf vervolgens omhoog door je beenspieren aan te spannen.

Om de oefening uitdagender te maken, verlaag je de trigger afstand. Dit kan makkelijk via de instellingen in de app. Door deze te verlagen, moet je dieper door je benen zakken. 

Conclusie

SmartClips zijn een goede toevoeging voor elke fitness routine. Een oefening wordt niet alleen leuker, maar ook meetbaar. Heb je nog geen SmartClips? In onze webshop zijn ze gemakkelijk te bestellen. 

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?