Therapietrouw is nogal een ding

55% van de cliënten voert oefeningen niet of niet voldoende uit. Niks nieuws voor jou als professional. Maar wel vervelend, of misschien zelfs frustrerend.

Is het jouw passie en doel om cliënten zo goed mogelijk te laten revalideren?

Daar hoort in veel gevallen (thuis) oefenen bij. Maar, daar gaat het vaak mis. Mensen oefenen niet graag en therapietrouw is dan ook vaak ver te zoeken.

Herken jij de volgende “symptomen”:

  • “Doe ik het wel goed?
  • “Ga ik echt vooruit?”
  • En natuurlijk: “Ja maar, het is zo saai”.

 

Vind jij plezier in het herstelproces voor jouw client ook belangrijk?

Meetbaarheid en motivatie zijn de
belangrijkste drivers voor therapietrouw.

De SmartClips Health, een doorontwikkeling van de SmartClips Sport, helpen jou het plezier in oefenen (terug) te brengen bij cliënten. SmartClips zijn interactieve nodes met LED lampjes en een bewegingssensor.
Door te “swipen” deactiveer je de lampjes. Eenvoudig, maar met oneindig veel mogelijkheden. Denk aan reactiesnelheid trainen, een parcours afleggen, knieheffen, squats……
De lampjes, het geluid en de objectieve resultaten maken oefenen veel spannender en leuker. Cliënten vinden nieuwe motivatie en opeens is oefenen niet saai meer.
De app, waarmee je alles bedient op een telefoon of tablet, zit vol met bestaande oefeningen. Dus, aanzetten, oefening kiezen en spelen. Bekijk samen met jouw client de voortgang en gebruik de resultaten om de juiste vervolgoefeningen te bespreken.
De uitgebreide app, maakt de resultaten van de oefeningen objectief zichtbaar en meetbaar: Met cijfers en grafieken.
Trouwens, je kunt zelf ook oefeningen toevoegen

Wel zo handig. Want je kunt bijna alles individueel instellen. Zoals triggerafstand, reactietijd, aantal SmartClips, kleur en geluid.

De oefeningen in de app zijn samen met o.a. Basalt Revalidatie ontwikkeld en komen rechtstreeks uit de praktijk.

Zijn de SmartClips geschikt voor jou en jouw cliënten?
Ja, want naast dat de SmartClips jou en jouw cliënten direct kunnen helpen bij beter en leuker oefenen, kun je ze ook inzetten voor andere sportactiviteiten. Misschien denk jij ook na over het uitbreiden van jouw activiteiten.
Eerst zien dan geloven?
Vraag een demoset aan. Wij lenen jou een week een set van 4 clips, zodat jij zelf kunt besluiten of de SmartClips iets voor jou zijn.