5 hockeyoefeningen voor een ideale training

hockey

SmartClips gebruiken als oefenmiddel voor je hockeytraining? Dit blijkt een goed idee te zijn! SmartClips zijn reactielampjes waarmee je je reactievermogen, balans en coördinatie traint. In deze blog bespreken we 5 oefeningen die jij kan doen met SmartClips.

Oefening 1: Sprintjes

Leg 6 SmartClips achter elkaar neer met ongeveer 1 meter afstand. Zet de SmartClips aan en kies voor de reactie oefening. Deze oefening doe je met 1 speler. Kies een kleur uit en klik op “start oefening”. Ren met de bal aan je stick naar de SmartClip die aan staat. Draai eromheen en klik de SmartClip uit met je voet. Ren vervolgens terug en ga weer naar de SmartClip die oplicht. Deze hockey-oefening is makkelijk uit te voeren en geschikt voor verschillende niveaus. Doordat je tegelijkertijd de bal moet controleren en de clip deactiveren, train je optimaal je balcontrole. Daarnaast is het goed voor je reactievermogen, balans en coördinatie.

Oefening 2: Slalommen

Leg 8 SmartClips achter elkaar in een rijtje met zo’n 50 centimeter afstand en zet de SmartClips weer op dezelfde manier aan als bij oefening 1. Gebruik ook 1 speler en kies een kleurtje uit. Ga om de SmartClips slalommen en welke aanstaat maak je uit met je voet. Terwijl je de SmartClip uit doet, ga je gewoon door met slalommen. Zo kun je heen en weer. Deze oefening kan je ook met meerdere spelers spelen, kies hiervoor meerdere kleuren. Alle spelers gaan tegelijkertijd dribbelen naar de juiste SmartClip en zetten deze uit. 

Wat is slalommen? Slalommen is een zigzagbeweging om de pionnen heen. Je kunt de oefening ook uitbreiden met de verleg slalom, zoals in deze oefening

Oefening 3: Snelheid

Bij deze oefening gaat het om snelheid. Leg 8 SmartClips random neer. Hierbij maakt het niet uit hoe of waar als ze maar zo’n 2-3 meter uit elkaar liggen. Ren naar de clip die aan gaat, maak hier een rondje omheen en ga zo snel mogelijk door naar de andere SmartClip. Ga zo door totdat de clips stoppen. Daarna kun je zien hoe snel je was en dit vergelijken met de score van je teamgenoten.

Hierdoor kan je het alleen doen maar ook samen met iemand, dit doe je dan allebei met een andere kleur. Bij reactievermogen in de app kun je meerdere spelers toevoegen, doe dit en kies voor twee verschillende kleuren. Hiermee train je niet alleen je snelheid, maar ook je balans en coördinatie. 

Oefening 4: Reactievermogen

Doe deze oefening samen met iemand. Pak per persoon twee SmartClips leg deze voor je neer met ongeveer een meter ertussen, zoals je ziet op de foto. Ga achter de SmartClips staan. Speel de bal over naar elkaar. Tussendoor gaan de SmartClips aan en swipe je deze uit met je voet. Ga vervolgens door met over spelen. Je kunt dit ook met meerdere mensen doen, dan moet je naar degene spelen waarbij een van zijn of haar SmartClips aan gaat.

Oefening 5: Hockey parcours 

Bij de laatste oefening kan je het neerzetten zoals je het zelf wil. Je hebt twee SmartClips deze leg je ver uit elkaar neer, tussen de twee SmartClips leg je een parcours neer. Hierbij kan je kiezen wat jij leuk vindt, zo kun je aan deze oefening je eigen draai geven. Deze verantwoordelijkheid kan ook bij het team gelegd worden, hierdoor hebben de spelers het gevoel dat ze inspraak hebben.

Als je het parcours gelopen hebt, klik je de SmartClip uit waar die aan is gegaan. Het gaat dus als volgt: De eerste clip gaat aan. Deze klik je uit. Vervolgens loop je het parcours en ga je naar de achterste clip. Deze klik je ook weer uit. Dit kan alleen of met het hele team. 

Wil je niet alleen SmartClips oefeningen voor hockey trainingen? In deze blog vind je andere oefeningen met Smartclips.

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?