Innovatieve  Basketbalring  getest en gedemonstreerd tijdens World event 3x3Basket in Lausanne.

Basketbal is een enorm populaire sport met wel meer dan 400 miljoen beoefenaars.  Sinds enkele jaren is er een vernieuwende variant op het traditionele basketbal ontstaan. 3×3 Basketball, met kleinere teams en maar 1 basket in plaats van twee. Het is sneller, leuker, fysieker en je speelt het buiten, geïnspireerd door verschillende vormen van streetball.
3×3 Basket wordt vanaf 2020 een nieuwe Olympische Sport.

Basketbal vraagt om meer dynamiek en spectaculair spel en daar levert de nieuwe interactieve Basketbalring, de Lightring, ontwikkeld door Embedded Fitness,  een mooie bijdrage aan.

De Lightring  is een interactieve basketbalring. Door middel van sensoren wordt het inwerpen van een basketbal gedetecteerd. Daarop geeft de ring via een LEDstrip feedback aan de sporter. Door middel van deze simpele interactie kunnen verschillende aspecten van het basketballen gefaciliteerd en verbeterd worden: Basketballen wordt meer gevarieerd, trainen van shots kun je meten binnen een opdracht en nieuwe trainingsprogramma’s alsmede spelelementen voor het basketbal worden geïntroduceerd.

Onlangs heeft de Lightring haar eerste positieve tests  en demo gehad op het 3×3 World Tour in Lausanne. Dit in samenwerking met ScheldeSport die de basketbal opstelling levert voor alle grote wereldtoernooien. Vanaf oktober 2017 is de Lightring te koop voor onder andere sportaccommodaties.

Meer informatie over de Lightring is te vinden op de productpagina.

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?