Innovatieve SmartBike binnenkort op de markt!

Innovatievraag

In een eerder project voor bibliotheken heeft Embedded Fitness een fiets systeem ontwikkeld waarbij mensen fietsend een audiofragment kunnen beluisteren. Deze zogenoemde Luisterfiets viel bij veel gebruikers erg goed in de smaak. Echter ontstond er de vraag of het ook mogelijk was videofragmenten af te spelen. Embedded Fitness is op onderzoek uitgegaan en heeft hierdoor de SmartBike ontwikkeld!

Dé SmartBike

Het concept van de SmartBike is vrij eenvoudig. Ten eerste ontvangt de gebruiker een bewegingssensor. De sensor is gemakkelijk te plaatsen op iedere hometrainer of minibike. Vervolgens registreert de sensor de omwentelingen van de gebruiker. Op basis van de omwentelingen, speelt het videofragment sneller of langzamer af. Ook kunnen de audio- en videofragmenten gestart worden door de sensor.

Ten tweede ontvangt de gebruiker een tablet. Op de tablet wordt de aanwezige SmartBike applicatie gedownload. Via deze app kan de gebruiker audio- en videofragmenten van internet streamen. De tablet kan op een hometrainer gemonteerd worden waardoor het voor de gebruiker mogelijk wordt om tegelijk te bewegen, luisteren en kijken. Om de audio- en videofragmenten te streamen, is wel internet nodig. Wel is het mogelijk om van tevoren content op de tablet te zetten, zodat de gebruiker ook zonder internet aan de slag kan. Ook kan de tablet streamen naar een smart tv, zodat het beeld groter geprojecteerd kan worden. Op onderstaande afbeeldingen zie je alvast een eerste indruk van onze SmartBike applicatie!

Doelstelling

Plezier beleven aan sporten en bewegen is ontzettend belangrijk! Daarnaast is fietsen een toegankelijke manier om ouderen te laten bewegen. Helaas is het door diverse omstandigheden niet altijd haalbaar om naar buiten te gaan. Daarnaast is op een hometrainer of motomed fietsen een stuk minder leuk. Met deze innovatieve ontwikkeling wordt het voor ouderen leuker en toegankelijker om te bewegen. Via onze fiets streaming kunnen ze hun eigen favoriete audio- of videofragmenten beleven. Hiermee is ons doel om belemmeringen vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie weg te nemen!

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?