Meer bewegen op de werkvloer

Zitten is het nieuwe roken, bewegen vermindert de kans op dementie, bewegen is goed voor de geest, bewegen lijdt tot minder overgewicht. Zo kunnen we wel even doorgaan. Bewegen, bewegen, bewegen…… moeten, moeten, moeten.

Ja, ja, hoor ik je denken; ik weet echt wel dat meer bewegen goed voor mij is, maar wanneer moet ik dat dan doen? Ik heb een drukke baan en heb je mijn privé agenda gezien? Gewoon geen tijd, en eigenlijk ook geen zin, want ik vind oefenen gewoon niet leuk. Kijk, dat is eerlijk. Veel mensen hebben eigenlijk geen plezier in bewegen, zeker niet als je het gevoel hebt dat je moet bewegen.

Daar hebben wij, Embedded Fitness, ons in gespecialiseerd. Plezier hebben in bewegen en op een manier die je in jouw dagelijkse leven eenvoudig kunt inpassen.

Wat als jij tijdens jouw werk op locatie met plezier kunt bewegen?

Een mogelijkheid is om jouw huidige baan op te zeggen en te solliciteren bij een hippe IT start up. Je weet wel, werken in een oud industrieel pand omringd door hippe zitzakken, tafeltennistafels en een tafelvoetbalspel. Maar, of dat nou een oplossing is?

Je kunt ook jouw huidige werkomgeving wat sportiever en leuker maken. Want daar gaat het om; Bewegen leuker maken. Een spelelement of competitie toevoegen aan soms hele eenvoudige dingen als traplopen, zodat je beweegt zonder dat je het eigenlijk door hebt. Dus van moeten bewegen, naar willen bewegen. En dan niet met zo’n suf mini fietsje onder jouw bureau. Dat gebruik je precies een week, dan gaat ie samen met de skippybal, wel of niet voorzien van mottenballen, in het bezemhok.

Spel, competitie, leuk, grappig, uitdagend….. dat zijn de zaken die wij hebben gecombineerd in onze exergames.

Onze wat? Exergames… Wij maken bewegen zoals wandelen, rennen, traplopen, mikken en gooien leuk, doordat wij (video) game principes inpassen in deze activiteiten. En dat kan prima op kantoor, het trappenhuis, de kantine of in en om het pand.

Los puzzels op met jouw smartphone door in de lunchpauzes een interactieve route langs slimme paaltjes te lopen (SmartMove). Je kunt vergaderingen al wandelend te doen. Maak een interactieve agenda, de tijd tussen de verschillende paaltjes is de tijd die je maximaal aan een onderwerp mag besteden. Maak jouw vergaderingen of een op een gesprekken leuk, gezond en effectief.

Met onze SmartClips maak je bijvoorbeeld trappenlopen weer leuk. Verbeter jouw tussentijden, versla collega’s of probeer in een maand zoveel treden te lopen dat je de top van de Mont Blanc hebt bereikt (virtueel, maar toch).

Tussen de vergaderingen door even darten, basketballen, op doel schieten of schaken? Kunnen wij regelen zonder het pand structureel te verbouwen. Of heb je even een rotdag en lukt het allemaal niet zoals jij het bedacht had. Gebeurt ons allemaal. Maar neem dat gevoel niet mee naar huis. Ga, voordat je naar huis gaat, in de kantine wat ramen ingooien of enge beesten platgooien. Nee, je hoeft niet te vrezen voor ontslag op staande voet, of arrestatie door de dienstdoende wijkagent. Ook de dierenbescherming laat jou ongemoeid. Je doet dat allemaal virtueel. Met onze SmartWall maak je van bijna ieder muur een slimme muur. Daarop projecteren wij spellen (als ramen ingooien) die je met goed mikken en gooien met ballen bedient. Hoe leuk is dat. En, je hebt het niet eens door, je beweegt…..

Nu alleen nog de directie overtuigen.

Ook dat maken wij leuk. Introduceer dit idee bij jouw directie en als het jou lukt om ons aan tafel te krijgen voor een serieus gesprek met de directie of verantwoordelijken voor een gezonde en leuke werkomgeving, dan krijg jij van ons een dag de SmartWall en de SmartClips op de werkvloer. En om in sport termen te blijven: Niet geschoten is altijd mis.

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?