Onderwijspartners enthousiast over Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs

Maandag 29 januari was de showroom van Embedded Fitness het toneel voor de opening van het Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs. Tientallen partners die aanwezig waren gingen de conversatie met elkaar aan om te sparren over de toekomst van bewegen in het onderwijs.

Het Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs is een initiatief van Embedded Fitness en Janssen-Fritsen. Het centrum is dé ontmoetingsplaats van onderzoekers, bedrijven, overheden en scholen in het primair en voortgezet onderwijs met als essentie het verbeteren van (leer)prestaties en beweging van jongeren. In het centrum worden nieuwe innovaties ontwikkeld voor het bewegingsonderwijs, maar ook voor bewegend leren. Zowel sportaccommodaties als de schoolsetting zelf kunnen plaats bieden voor deze nieuwe technologische ontwikkelingen.

Bewegen in het onderwijs

Het doel, van het Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs, is om het onderwijs in beweging te krijgen in de letterlijke zin van het woord. Dit moet tot stand gaan komen door het toepassen van sportieve innovaties in het onderwijs. Sporten is namelijk erg belangrijk voor de gezondheid van kinderen, bovendien draagt een goede gezondheid weer bij aan goed leren.

Na een inspirerende toespraak van Maurits Hendriks, oud technisch directeur van NOC*NSF, over de waarde van goed en innovatief bewegingsonderwijs was het de beurt aan de aanwezigen om zelf aan de slag te gaan. Tijdens verschillende brainstormsessies zijn er concrete ideeën naar voren gekomen waar het Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs op verder kan borduren.

Klik hier voor de video van de opening van het Sportinnovator Centrum voor Bewegen in het Onderwijs.

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?