SmartClips binnenkort op de markt!!

Het bewegingsonderwijs past niet meer bij de belevingswereld van kinderen, waardoor de motivatie om actief aan kernactiviteiten in de gymles mee te doen sterk is afgenomen.

Voor de versterking van de leer-, beweeg- en sociale omgeving is er behoefte aan nieuwe technologische producten, communicatietechnologie en data infrastructuur die ingezet kunnen worden in het bewegingsonderwijs. Deze nieuwe technologieën stimuleren kinderen tot het aanleren van de gevraagde vaardigheden en spreken leerkrachten aan tot het gebruik hiervan.

Op het moment zijn veel gymtoestellen, zoals de klimwand, op dusdanige manier geoptimaliseerd dat er op de markt weinig nieuwe ontwikkelingen komen. Een richting die genomen kan worden om een nieuwe flux aan innovatie te starten is het toepassen van elektronica op de gymtoestellen om deze interactief te maken. Dit brengt nieuwe mogelijkheden mee voor recreatie en professionele sport.

Uit onderzoek is gebleken dat er eerder vraag is naar losse onderdelen die aan een toestel ‘geklikt’ kan worden dan dat gym toestellen uitgerust worden met verlichting en sensoren. Dit geeft de vrijheid dat deze onderdelen ook op andere toestellen bevestigd kan worden. Door gebruik te maken van draadloze communicatie, batterijen, gekleurige led verlichting, en infrarode sensoren is het mogelijk kleine modules te ontwerpen die vanuit een tablet aangestuurd kunnen worden.

Hierop is de nieuwste innovatie van Embedded Fitness gericht.

De smartclips, een koffer die aanzet tot bewegen!

De smartclips bestaat uit een koffer met 8 nodes. Alle nodes kunnen met elkaar communiceren en via een app kan een programma / oefening worden ingesteld. In de nodes zit een sensor die tot op 200 cm iets of iemand kan detecteren. Deze afstand is instelbaar. Door de nodes uit te rusten met magneten en klittenband kan de node op vele objecten worden geplaatst.

Bijzondere functionaliteiten zijn

Bewegingsdetectie:

Voor de bewegingsdetectie is gebruik gemaakt van een time of flight sensor. Deze Sensor kan de afstand van 0 t/m 200 cm bepalen.

Feedback via LED en geluid. Middels 10 LEDs en een geluidsbuzzer kunnen detectie, levens, scores en dergelijke worden weergegeven.
Communicatie wordt door middel van bluetooth mesh worden gedaan. Hiermee kunnen we een grotere range hebben en kunnen we gebruik maken van het lage verbruik van bluetooth.

Op de nodes staat overal dezelfde software, hierdoor is het eenvoudig over the air updates uitvoeren.
De range van node tot node is minimaal 35 meter.

Een applicatie op een bijgeleverde tablet voorziet in een groot aantal voorgeprogrammeerde oefeningen voor het bewegingsonderwijs, maar ook is het mogelijk eigen spellen te programmeren en op te slaan. Daarom is het product ook zeer geschikt voor training van vaardigheden bij diverse sportdisciplines en voor fysio- en of oefentherapie.

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?