Verbetering van de SmartClips door studenten en docenten van Fontys

Unieke samenwerking tussen Embedded Fitness en Fontys Paramedische Hogeschool m.b.t. de SmartClips!

De SmartClips
De SmartClips staan bekend om hét interactieve trainingssysteem met ledlampen dat ervoor zorgt dat bewegen vele malen leuker wordt! Via onze eigen ‘SmartClips App’ kun je je eigen training samenstellen. De reactie lampjes testen je lichaam vervolgens op het gebied van reactie, coördinatie, kracht en snelheid. Met dit systeem liggen veel kansen voor het onderwijs, de fitnessbranche, fysiotherapeuten en de zorgsector.

De Samenwerking
Om de SmartClips op een efficiëntere manier in te zetten binnen de fysiotherapeuten, hebben we de hulp van Fontys Paramedische Hogeschool ingeschakeld. Studenten Fysiotherapie van Fontys Paramedische Hogeschool zijn met onze SmartClips aan de slag gegaan. Aangezien wij geen specifieke oefeningen hebben voor bepaalde aandoeningen, lag hier de focus op. Fontys Paramedische Hogeschool ging op zoek naar geschikte oefeningen voor bepaalde aandoeningen. Hierbij werd gekeken hoe de SmartClip ingezet kan worden.

Gedurende een periode werden de SmartClips actief gebruikt door zowel studenten als docenten van Fontys Paramedische Hogeschool. Via een evaluatieformulier konden zowel studenten als docenten hun ervaringen met de SmartClips delen. Dit kan Embedded Fitness vervolgens meenemen voor verdere ontwikkeling van de clips.

Daarnaast vinden wij dat er te veel mensen zijn die kampen met beweegmogelijkheden door heupproblemen. Hiervoor willen wij met onze SmartClips in actie komen. Wij zijn bepaalde oefeningen aan het ontwikkelen die bijdragen aan de heupproblemen in Nederland. Wij denken dat Fontys Paramedische Hogeschool hier een goede bijdrage aan kan leveren. Wellicht zou dit een goed project kunnen zijn voor de toekomst!

Toekomst
Wij hebben de samenwerking met Fontys Paramedische Hogeschool als zeer prettig ervaren en kijken uit naar de toekomst als partners! Klik hier voor het artikel op de website van Fontys.

Deel dit:

Categorieën
Meer weten?