Sportinnovator Event XL; beleef sportinnovatie in de praktijk!

Op dinsdag 11 december vindt het Sportinnovator Event XL plaats in het Cars Jeans stadion in Den Haag. Het Sportinnovator Event XL is een initiatief van het Topteam Sport, uitgevoerd door ZonMw, en is dé landelijke ontmoetingsplek waar vertegenwoordigers vanuit de wetenschap, overheid, sport en bedrijfsleven niet alleen kennis uitwisselen, maar bovenal nieuwe verbindingen leggen.

Programma
Sportinnovator biedt u een boeiend plenair programma met keynote sprekers die verschillende actuele thema’s uit de sportwereld bespreken en u daarmee inspireren en informeren over onder andere big data, verwachtingen voor de toekomst en samenwerking.

Keynote sprekers Sarina Wiegman, (verkozen tot beste coach van een vrouwenteam in 2017) en Peter Blangé (prestatie- en innovatiemanager bij de KNVB) vertellen over de invulling van big data in de sportwereld. Inge Stoter (manager Innovatielab Thialf) en Alexander Bloemers (CEO Imbema Group) geven een helder beeld van de succesvolle samenwerking tussen sport en bedrijfsleven bij sportinnovaties. Directeur-generaal Volksgezondheid, Angelique Berg, zal dieper ingaan op de ambities van het VWS op het gebied van sportinnovaties in Nederland.

Daarnaast zijn er verdiepende, praktische parallelsessies van experts in het veld. Deze parallelsessies geven een goed overzicht van de nieuwste initiatieven rond sportinnovatie in Nederland op gebieden als voeding, vitaliteit, blessurepreventie, data, en bewegen met een beperking.

Embedded Fitness is hierbij uiteraard ook aanwezig. Zo zal directeur Carla Scholten tijdens de eerste ronde om 11.30 een eigen sessie verzorgen. De sessie biedt inzicht in het belang van innovatie en nieuwe technologieën op terrein van verbetering van (leer)prestaties en beweging van jongeren. Daarbij geeft ze aan hoe de innovaties worden getoetst, opgeschaald en geïmplementeerd.

Tijdens deze sessies is er ook ruimte voor het beantwoorden van vragen. Verder is er de mogelijkheid om innovaties aan den lijve te ondervinden in de ‘Innovatiespeelhoek’.

 Doelgroep
Het Sportinnovator Event XL is bedoeld voor professionals op het gebied van sport, innovatie, vitaliteit, gezondheid, voeding, accommodaties, producten & materialen en coaching werkzaam in de sport, bedrijfsleven, overheid en onderwijs & onderzoek.

Locatie
Cars Jeans Stadion
Haags Kwartier 55
2491 BM Den Haag

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?