Venray doet mee aan de ontwikkeling van de interactieve Smartroute

Het is dagelijks in het nieuws: kinderen zijn te zwaar, bewegen te weinig en hebben een grote kans om minder oud te worden dan hun ouders. Wereldwijd, maar zeker ook in Nederland, zijn er schokkende cijfers over het beweeggedrag van kinderen. Volgens de World Health Organization bewegen vier op de vijf jongeren wereldwijd zo weinig dat het schadelijk is voor de gezondheid.

Standaardoplossingen werken niet om kinderen meer te laten bewegen en het huidige speelaanbod past vaak niet bij kinderen van deze tijd. Carla Scholten (Embedded Fitness) en Puck Rijs (gemeente Venray) hebben de handen ineen geslagen om hier een verandering in brengen. Samen ontwikkelen zij nieuwe applicaties voor de Smartroute. Een interactieve buitenroute, die kinderen in de leeftijd van 9 t/m11 jaar stimuleert om in beweging te komen.

De SmartRoute werkt met een mobiele app die contact maakt met interactieve paaltjes, de smartstones, in de buitenruimte. Deze app werkt op een smartphone maar zal naar alle waarschijnlijkheid ook in een out-doortouchscreenscherm (genaamd de Speelpaal) worden gezet. Kinderen kunnen dan een spel uitzoeken die ze in de openbare ruimte kunnen spelen. ‘’ Een erg innovatie, en eigentijdse aanpak om kinderen meer te laten bewegen’’ , aldus Puck Rijs

De afgelopen maanden is er hard gewerkt samen met een aantal partijen aan de prototypes, het genereren van de content met de doelgroep en het ontwikkelen van de bijbehorende techniek. We hopen in september te kunnen starten met de implementatie van een pilot met 5 smartstones.

 

Deel dit:

Recente blogposts
Categorieën
Meer weten?